Filmpjes

ip6 entree def

 

De 25 prachtige kinderseries en films (!) in Bobbies Bioscoop:

 

 

NijntjeNijntje

Nijntje leert veel dagelijkse dingen. Ze gaat op stap met vader Pluis en moeder Pluis. Ook bezoekt ze haar oma en opa Pluis.
Nijntje beleeft veel avonturen met haar vriendjes, Barbara Beer, Betje Big, Knorretje, Nina, Snuffie, tante Trein en oom Vliegenier

 

SeabertSeabert
Seabert is een heel slim zeehondje en maakt schattige geluidjes. Hij helpt Tommy en eskimomeisje Aura met actie voeren. Zijn oom Smokey en de twee sullige boeven die zijn oom helpen, denken steeds Tommy te slim af te zijn… Maar Tommy, Aura en Seabert zijn een perfect team! Een tekenfilm met een boodschap.

 

SnorkelsSnorkels
De kleine onderwaterwezentjes met de grappige snorkel op hun hoofd, leven op de bodem van de zee. Snorkel  Junior is de verwende zoon van gouverneur Nathals. Willie is zijn kleine broertje en doet hem vaak na. Toeter is een snorkel die alleen kan toeteren. Jo-Jo heeft twee snorkels, Okkie is de octopus en dan zijn er ook nog: Daffney, Kitty, All-Star en Corky. Grootwier en Kleinwier proberen de Snorkels te vangen, maar dat lukt natuurlijk niet!

KikkerKikker
Kikker maakt heel wat mee met zijn vriendjes: Eend, Haas, Rat, Varkentje en Beer. Deze prachtige animatieserie gaat over dagelijkse avonturen van Kikker en zijn vriendjes maar ook over zijn gevoelens. Kikker is namelijk ook weleens verliefd, boos, verdrietig of juist heel blij! En wat is het dan fijn om vriendjes te zijn! Kikker en zijn vriendjes staan altijd klaar voor elkaar 

 

Dibo de Wensdraak in Bobbies BioscoopDibo de wensdraak
Dibo is een grote, lieve, zachte, paarse draak die graag cadeautjes uitdeelt. Samen met zijn vrienden Annie, Kraa, Rosie, Elo en Olivier speelt hij de hele dag in Knuffelland. Een vrolijke kinderserie met veel liedjes!

 

Boes laat zich niet koeienerenBoes
De vriendelijke os Boes is een echte goedzak. Samen met zijn vrienden op de boerderij belanden ze in hilarische situaties. Dolly, het schildpad verliest regelmatig haar schild of het hele schild is weer eens in stukken gebroken…

 

Anton, IndianendansAnton
Dit is een animatieserie zonder tekst. Het lieve jongetje Anton heeft een stokpaard en met dat stokpaard beleeft hij de meest fantastische (fantasie) avonturen.
Een vriendelijke serie voor de allerkleinsten.

 

MustiMusti
Musti is een Vlaams kinderprogramma over katje Musti. Samen met zijn vriendjes Meneer Konijn, Mevrouw Schildpad, Egeltje en Meneer Hond beleeft Musti vele avonturen. Hij gaat naar de dierentuin, naar het circus. In 1969 was Musti al te zien op de Vlaamse televisie (in NL sinds 1980).

 

Alfred J. KwakAlfred J. Kwak
De vrolijke eend Alfred J. Kwak beleeft heel wat avonturen… De animaties zijn prachtig, de oudere kindjes zullen de verhalen beter begrijpen.
Met vrolijke liedjes van Herman van Veen, die ook deze serie bedacht.

 

 

Conni in Bobbies BioscoopConni

In deze serie volgen we de vrolijke Conni in haar dagelijkse: een tandartsbezoek, een kampeervakantie met de familie… Allemaal dingen die je zelf ook mee kunt maken.

De kleine prinsesDe Kleine Prinses

De kleine prinses, uit de wereldberoemde boeken van Tony Ross, is een ondeugende prinses met een sterk eigen willetje. Ze woont in een groot kasteel met haar vader, moeder en dienstpersoneel. Haar knuffel Gilbert (spreek uit: Kilbert) is haar grote vriend en haar hond Sproet en poes Snoet.

 

Chloes closetChloe’s Closet

Chloe’s Closet is de magische wereld van een lief en fantasierijk vierjarig meisje genaamd Chloe. Met haar vriendjes beleeft Chloe de meest fantastische avonturen tijdens hun verkleedpartijtjes.

 

 

FoofurFoofur

Foofur was een tekenfilmserie uit de jaren tachtig, gemaakt door de studio Hanna Barbera naar een stripfiguur van de Belgische tekenaar Freddy Monnickendam. De reeks werd vanaf 1986 in de Verenigde Staten getoond.

 

PazPaz

Paz gaat over een dappere, nieuwsgierige, avontuurlijke, unieke en innemende kleine pinguïn! Samen met zijn beste vriendin Snuit de hond, Krul het varken en Floksie het konijn zingt hij, verzint hij verhalen, tekent hij en speelt hij toneel.

 

The Fairy TalerThe Fairy Taler

The Fairy Taler is een animatieserie van Deense makelij ter ere van de 200e verjaardag van de legendarische schrijver Hans Christiaan Andersen. In elke aflevering wordt een van zijn wereldberoemde sprookjes behandeld.

 

mijn dierenvriendje verteltMijn dierenvriendje vertelt

Een leerzame en leuke natuurserie. In deze natuurdocumentaire is een kind voice-over samen met zijn opa. De echte natuurbeelden zijn absoluut kindvriendelijk. Ze zien geen krokodillen die een zebra verorberen!

 

MoominMoomin

De Scandinavische familie de Moomins, bedacht door de Finse schrijfster Tove Jansson beleefden hun allereerste avontuur al in 1945. De op een nijlpaard lijkende trollen zijn echt avonturiers en leve in de vredige moominvallei, een paradijs met bergen.

 

De Wielen van de bus

Vergezel de rode bus Toet en zijn vriendjes Trombone, Bas, Sax en Trom op hun magische en avontuurlijke reizen door Liedjesstad. Leuk voor de allerkleinsten.

Biba BoederijBiba Boerderij

Bart de Boer en Bibi de Boerin leven op de Bibaboerderij met de Vivavogelverschrikker, de Didadiertjes, de Gigagroentes en de Fifafruitjes. Samen leren ze kinderen op speelse wijze over plezier, gezondheid en sociale betrokkenheid.

 

BamboeberenBamboe Beren

De hoofdfiguren in deze tekenfilmserie van eigen bodem zijn de rode panda Bamboo-Lee, het bamboerat-meisje Dah-Lin en Slo-Lee de reuzenpanda. Samen met de geleerde rat Know-How en de vriendelijke vliegende draak Ai-Ai bestrijden ze het kwaad.

 

Penelope

Penelope is een blauwe koala die ervan houdt om te spelen en te leren. Samen met haar vrienden beleeft ze een hoop avonturen.

Symfollies

Dol op muziek? Vader Bas, moeder Celine, zoon Stradi en dochter Viola zijn tot leven gekomen muziekinstrumenten uit een symfonisch orkest. Ze beleven samen met de andere instrumenten allerlei grappige en spannende avonturen en communiceren met elkaar door klassieke muziek, heel bijzonder.

Eskimo meisje

Met mooie muziek, zonder gesproken woord, wordt een sprookjesachtig verhaal verteld over een eskimo meisje, haar familie en de dieren om haar heen. De korte filmpjes zijn in Bobbies Bioscoop gebundeld per vier filmpjes.

De films:

Fietsmug en Dansmug

Dagmar de Dansmug is verliefd op Egon de Fietsmug. Maar Egon wil nog van zijn vrijheid genieten en de wijde wereld intrekken. Dan verovert Dominella, de gemene koningin van de rode mieren, de kolonie van de zwarte mieren. Ze neemt de macht op de bosbodem over. Herstellen Dagmar en Egon samen de vrede in de insectenwereld? Een film met veel muziek en humor!

The Wild Stallion

Is het verhaal van The Wild Stallion een mythe? Is de zeldzame en prachtige mustang een spookpaard dat ’s nachts merries komt stelen? Of zijn het allemaal pure verzinsels? Voor twee jonge hartsvriendinnen luidt de mythe van The Wild Stallion een mooi avontuur in. Perfect voor onze iets oudere kijkertjes, beetje spannend, maar niet te:).